Wij beantwoorden al jouw vragen telefonisch op onze spreekuren:

Woensdag: 16:00u – 18:00 uur

Wegens de zomervakantie zijn wij alleen geopend op woensdag van 16:00 tot 18:00. Vanaf maandag twee september zullen wij weer op maandag en woensdag geopend zijn.

Voorlichtingen

Bij de Kinder- en Jongeren rechtswinkel Gelderland bieden wij niet alleen juridisch advies, maar verzorgen wij ook interactieve gastlessen op basisscholen, middelbare scholen en Mbo-scholen. Deze gastlessen zijn bedoeld om kinderen en jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met het recht. We bieden twee verschillende gastlessen aan: één waar Kinderrechten centraal staan en één waarin we één Kinderrechtbank uitvoeren. Beide lessen duren ongeveer een uur.

De gastlessen zijn ontwikkeld door ProDemos in samenwerking met de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag. Onze gastdocenten zijn voor het geven van de lessen getraind door ProDemos.

Gastles Kinderrechten

Tijdens deze gastles gaan leerlingen in actieve werkvormen aan de slag. Hierbij besteden wij onder meer aandacht aan de rechten van kinderen, hoe deze veranderen als zij ouder worden en wat deze rechten in de praktijk betekenen. Verschillende rechtsgebieden komen aan bod, zoals het familierecht, het arbeidsrecht, maar ook het (jeugd)strafrecht. De gastles wordt afgesloten met een quiz. Met deze gastles leren leerlingen zich bewust worden van hun rechten en waar ze naartoe kunnen als ze hier vragen over hebben.

Gastlessen Kinderrechtbank

In deze gastles kruipen leerlingen in de rol van rechter, officier van justitie of advocaat. Zij leren hoe eerlijke rechtspraak werkt en hoe de rechter tot een uitspraak komt. De leerlingen spelen tijdens deze les een strafzaak na, waarbij zij ook toga’s aan krijgen. Het doel van deze les om leerlingen kennis te laten maken met de rechtspraak en de werking van het (straf)recht.

Heeft u interesse in een gastles? Neem dan contact met ons op via deze link voor de mogelijkheden.